LANDBOUWMACHINES

 

Landbouwmachines

Inmiddels hebben wij een heel aantal landbouwmachines in opdracht mogen ontwikkelen. In goede samenspraak met de opdrachtgever komt het idee tot volwassenheid. Eerst wordt nauwkeurig bekeken of een dergelijke oplossing al bestaat. Zo niet, dan begint het proces van het ontwikkelen van een goed idee tot en met de levering van de machine en het onderhoud ervan.

LANDBOUWMECHANISATIE

Landbouwmechanisatie betekent het inzetten van techniek om een beter rendement te halen. Hieronder ziet u enkele voorbeelden van maatwerk landbouwmechanisatie.

Butterfly

Onze nieuwste landbouwmachine is Butterfly waar we octrooi op hebben tijdens demonstratie. Butterfly is gebouwd in 2018 en is geschikt om onbereden bedden (in het vaste rijpaden systeem) in één werkgang te ploegen. Butterfly is zeer binnenkort te koop.

Op de afbeelding ziet u het eerste probeersel “voorloze ploeg” uit 2017. Het ging er eerst om of we Butterfly werkend krijgen wat is gelukt eind 2017. Zie video hieronder voor het uiteindelijke resultaat.

Benieuwd naar de werking van Butterfly? 
Bekijk deze video en krijg een goed beeld van Butterfly in actie.

Hierbij publiceren we de werking van een transportbandje onder een hoek als onderdeel van de voorloze ploeg in ontwikkeling.
(19 augustus 2020)

In deze video zien we het resultaat van de proef met een uitgewerkte versie van het transportbandje. Dit wordt verder uitgebouwd tot ploeg.
(29 september 2020)

Deze video is de publicatie van de draaiende trommel op de Butterfly
(2 september 2021)

In deze video zien we de laatste versie van Butterfly in werking 
(15 oktober 2021)

Wilt u meer weten over Butterfly?

Neem eenvoudig contact met mij op.

Badplukmachine

Andere mooie voorbeelden zijn de bladplukmachines BP-3 en BP-5 Onze klant kwam met de vraag of ik een machine kon bedenken en bouwen die jonge blaadjes van dunne tere boompjes kan poetsen. De boompjes zijn zodanig kwetsbaar dat er niet zomaar met een borstel te werk gegaan kon worden. Het was de uitdaging om de boompjes tijdens het poetsen en voortbewegen op een of andere manier “vast “te houden.

Dit hebben wij uitgevoerd met een mini klembandconstructie die ten alle tijden een gelijke snelheid heeft met de voortgangssnelheid maar dan in tegengestelde richting zodat de boompjes tijdens het schoonpoetsen vastgehouden worden. Dit werkt prima en de klant kan enorm besparen op arbeid omdat de blaadjes voorheen met de hand werden verwijderd wat zeer arbeidsintensief is. Ter verduidelijking is de werking in het korte onderstaand filmpje te zien.

De bladplukmachine in actie

Bomenrooier

Dit is de laatst gebouwde bomenrooier in aanbouw herfst 2016. Speciaal is dat deze versie een wagen meedraagt waar het product direct ingestapeld wordt zodat omstapelen op de kopakker niet meer nodig is. Een flinke arbeid en tijdsbesparing.

Sleuvenfrees

Dit is een sleuvenfrees voor een speciale toepassing in aanbouw in 2018.